Adverteren op Google Shopping

Maak Smart Shopping nog Smarter en verhoog de winst uit Google Shopping.
Boek een live demoNeem contact op
Google Shopping Ads zijn essentieel voor webwinkels om te groeien. Je kunt hiermee gericht op de doelgroep adverteren, waarbij je op het juiste moment in de aankoopfunnel het juiste CPC bod doet. Met de juiste strategie, tooling en data kan je heel succesvol zijn in deze hoog competitieve omgeving.

Profiteer van de Adhouse7 tooling & data

Meer rendement

Minimaliseer waste en optimaliseer bestsellers. Gemiddeld halen klanten van Adhouse7 ruim 30% meer rendement uit hun Shopping Portals.
}

Enorme tijdsbesparing

Alle data over alle kanalen geautomatiseerd. Neem sneller beter gefundeerde beslissingen!

Voordeligste oplossing

De betaalbare Adhouse7 toolset & data biedt inzichten en resultaten die normaal gesproken alleen zijn weggelegd voor dure high-end oplossingen.

Turn-key oplossing

Zeer eenvoudige bediening. Integreert naadloos in bestaande systemen.

Optimalisatie van resultaten en feed op Google Shopping

Google Shopping is voor retailers in veel gevallen het grootste en meest rendabele advertentiekanaal. Voor optimalisatie op Google Shopping zijn 2 verschillende biedstrategieën:

Handmatige biedstrategie

Door te kiezen voor een handmatige biedstrategie houd je volledige controle over de campagne. Je bepaalt zelf de biedingen en zo kan je ook onderscheid maken in biedingen per categorie, merk, etc.

Een handmatige biedstrategie (ofwel manual bidding) is ook erg nuttig om bijvoorbeeld nieuwe producten of toekomstige hardlopers te promoten.

Smart Shopping

Veel winkels maken gebruiken van Smart Shopping, omdat de resultaten over het algemeen heel positief zijn. Als winkel of Agency stel je ROAS doelen in en laat je Google het werk doen. 

Smart Shopping heeft echter ook een paar nadelen. De belangrijkste is dat het een black-box is waar je weinig invloed op hebt. Je hebt alleen via de hoogte van het budget en het toevoegen van uitsluitingszoekwoorden invloed op de campagne. Omdat de doelen gehaald worden, denk je wellicht dat je het maximale resultaat hebt bereikt.

Bovendien gaat Smart Shopping pas werken bij producten die volume hebben gehad. Het nadeel is dat nieuwe producten vaak te lang nodig hebben om ‘opgepakt’ te worden.

Verbeter resultaten van Google Shopping met DynaBid

Welke strategie je ook inzet, DynaBid is de tool voor marketing professionals om het rendement en omzet uit Google Shopping nog verder te verhogen.

DynaBid voor handmatige biedstrategie

Met behulp van DynaBid kan je zelf een handmatige biedstrategie instellen die vervolgens geautomatiseerd wordt uitgevoerd. Het unieke hieraan is dat je voor ieder product een apart cpc bod kan uitbrengen.

Met deze oplossing kun je risicoloos een parallel campagne opzetten. Deze campagne werkt op een andere strategie en campagne opzet dan je op dit moment gebruikt. Het resultaat hiervan is dat je additionele omzet (naast je bestaande campagne) genereert. Dit kan wel oplopen tot 25% van de huidige omzet.

DynaBid voor Smart Shopping

Ook binnen een Smart Shopping campagne zitten altijd producten die het heel goed doen en producten die tegenvallen. Met andere woorden, het gemiddelde van de campagne kan nog veel beter als je deze data gebruikt.

Automatisch advertenties over campagnes splitsen

Google Ads specialisten maken analyses van de resultaten en op basis daarvan zetten ze onder- en overpresterende producten in andere campagnes. Dit kost veel tijd en is niet geautomatiseerd.

Met DynaBid kan je automatisch producten die onder- of overpresteren in separate campagnes plaatsen. Die campagnes hebben hun eigen ROAS doel. Google gaat hierdoor het resultaat verder optimaliseren. Zo kun je Smart Shopping campagnes nog Smarter maken.

 

Sturen op POAS

Marketeers sturen hun shopping campagnes in de meeste gevallen op ROAS. Maar omzet is niet hetzelfde als winst. Met DynaBid weet je de exacte winst per product, categorie en merk. Daardoor kan je campagnes op POAS (Profit On Ad Spend) sturen. 

Ontdek zelf de voordelen van DynaBid. Boek nu een vrijblijvende demo!